Helsinki

De stad wordt geteisterd door een seriemoordenaar. Wie weet het tij te keren?

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook gaat, het verlies van Reval achtervolgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Uit het juryrapport: "Pagie zet een duistere Scandinavische sfeer neer. Na een gedegen opbouw komen alle lijntjes mooi samen, waarin vooral de dader op de voorgrond weet te treden in zijn wanhoop en eenzaamheid."


HELSINKI HAALDE DE SHORTLIST VAN DE HEBBAN THRILLERPRIJS 2021!

"Nathalie Pagie bewijst met Helsinki dat ze zich gemakkelijk kan meten met grootheden als Unni Lindell en Camilla Läckberg. Haar plot zit goed in elkaar, haar stijl is mooi sober en haar personages hebben allemaal iets waardoor je meer over ze zou willen lezen."


DE VN THRILLERGIDS GAF HELSINKI 4 STERREN!

"Helemaal hot in thrillers: stoere vrouwelijke rechercheurs die hun mannetje staan."


OOK TELEGRAAF VROUW BEVEELT HELSINKI AAN!