15 november 2022
 

Thrillers schrijven kon ze al; onlangs won de elfde thriller van haar hand ‘Vuurduivel’ (uitgeverij Meulenhoff-Boekerij) de MAX Zilveren Vleermuis. Scenarioschrijven is een nieuwe tak van sport voor de Bredase Nathalie Pagie. Afgelopen zomer studeerde ze af aan ScriptAcademy in Amsterdam en niet zonder succes: haar afstudeerscript ‘Lelie’, een horrorverhaal dat zich afspeelt tegen een kermisdécor, wordt verfilmd en ook met andere scripts timmert ze flink aan de weg. Welke rol speelde ScriptAcademy in haar ontwikkeling als schrijver? Wat is het grootste verschil tussen het schrijven van boeken en van scenario’s? En, wat bevalt beter?

Lees het volledige artikel in het online magazine 'Schrijven Magazine Plus' »

1 november 2022
boek vuurduivel nieuws winnaar m

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was er, naast de MAX Gouden en de MAX Bronzen Vleermuis, ook dit keer een Zilveren Vleermuis te winnen. Een prijs voor de beste thriller van het jaar. En evenals vorig jaar ging het aantal aanmeldingen voor deze prestigieuze prijs door het dak! Ruim 100 titels werden voorgedragen en daarmee kwam de jury opnieuw voor een gigantische klus te staan.

Het voltallige team ging aan de slag, kwam tot een longlist met 15 titels en maakte uiteindelijk op 1 oktober j.l. de 6 genomineerde titels van de shortlist bekend. Zondag 30 oktober was de bekendmaking en ontving Nathalie Pagie, auteur van het winnende boek, de prijs uit handen van Omroep MAX directeur Jan Slagter. Naast de trofee was er een oorkonde en een bijbehorende cheque t.w.v. € 1.500,--.

Lees het volledige artikel en het juryrapport »

31 oktober 2022

Nathalie Pagie won zondag 30 oktober de Zilveren Vleermuis op het Thrillerfestival in Zoetermeer. Haar boek Vuurduivel is daarmee verkozen tot beste thriller van het jaar. In de Halloweenspecial van De Nacht van KRO-NCRV kijkt ze vol trots terug op deze overwinning op het Thrillerfestival.

Beluister de fragmenten op www.nporadio1.nl »

30 maart 2022

Nathalie is te gast in de eerste aflevering van de Best of Thrillers Podcast en vertelt honderduit, onder meer over haar nieuwe thriller Vuurduivel die in september 2022 in de winkels ligt.

best of thrillers podcast

Beluister de podcast:
Best of Thrillers | Podcast op Spotify
Best of Thrillers | Podcast op Google.com

Omroep Brabant, 24 januari 2022

Op de dag dat Camping Oosthoek verkozen wordt tot Beste Vrouwenthriller 2021 vertelt Nathalie over haar boek in Brabant Vandaag.

BN Destem, MAART 2020

Een boek schrijven doe je niet zomaar, vertelt de Bavelse bestsellerauteur Nathalie Pagie (45). Vrijdagavond trapt ze in Amsterdam samen met andere schrijvers op het Boekenbal de Boekenweek af. 

Lees het gehele artikel op www.bndestem.nl »

RTL 4, juni 2018

Tijdens de signeersessie op de Libelle Zomerweek was Nathalie ook te zien in het programma 'Life is beautiful' van RTL 4.

Omroep Brabant, december 2017

Maandag 11 december 2017 was Nathalie te gast bij Brabants Bont op Omroep Brabant.

Omroep brabant, oktober 2015
YouTube, maart 2016

Joyce Spijker en Nathalie Pagie bezochten samen het Boekenbal 2016 en geven een kijkje in de keuken.

OMROEP BRABANT, MEI 2014

Nathalie werd geïnterviewd op Omroep Brabant en vertelt alles over De Campus.